Igårkväll gjorde jag piroger. Det blev två olika sorter, en med feta- och spenatfyllning och en med skinka- och paprikafyllning. Trots att båda blev supergoda, lyckades vi spara undan några och lägga i frysen. Perfekt att bara ta upp och värma i micron nån dag.
Här kommer receptet:
Degen:
2 pkt fryst smördeg (20 plattor)
1 ägg
1 msk vatten
Sätt ugnen på 250 grader. Tina smördegen ca 15 minuter. Kavla smördegsplattorna till dubbel bredd och lägg på fyllningen. Vispa upp ägget med vattnet. Penlsa kanten med ägg och vik över den ena kanten över den andra, tryck ihop ordentligt. Grädda pirogerna i 20-25 minuter i 250 grader. Ät och njut!
Skinkfyllning:
400 g rökt skinka
1 paprika
4 dl riven ost
Skölj paprikan, strimla den och skinkan. Blanda samman med osten.
Fetaostfyllning:
250 g bladspenat
½ purjolök
1 dl soltorkade tomater + lite av oljan
100 g fetaost
salt
kajenpeppar
Tina spenaten. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka tomaterna. Mosa fetaosten med en gaffel. Krama ur vätskan ur spenaten och grovhacka den. Rör ihop purjolöken, tomathacket, 2 msk av tomatoljan, fetaost, spenat och kryddor.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar