onsdag 10 augusti 2016

Spökstad och glass

En semesterdag åkte vi ut på en liten dagstur. Vi började med att åka till Björnhammaren, som är ett litet samhälle som är nästilltill övergivet en bit utanför Hjortkvarn. Många av de som bodde här arbetade på spikfabriken som fanns här. Ett fåtal av husen är dock bebodda i dagsläget men de flesta såg öde ut. En av gatorna kallas för Lyckliga gatan, där står ett tiotal helt övergivna hus på rad. Flera av dom saknade både dörrar, fönster, takpannor och panel. I huset finns t o m saker kvar från de som bodde där. Tydligen har man problem med att folk kommer dit och förstör husen och plundrar det som finns kvar, trist. Synd att ett så vackert ställe övergetts, det var nog fint att bo där när det begav sig. Nu kändes det nästan som att vandra runt i en spökstad, det var vackert och faktiskt lite kusligt på samma gång.Lyckliga gatan...


Efter besöket i spökstaden åkte vi vidare till Hjorkvarn där vi såklart stannade till och åt glass och sorbet. Ett måste om man passerar Hjortkvarn tycker jag!


Efter glassen gick färden vidare till vackra Brevens Bruk. Här var det vackert att strosa runt bland de vackra husen och omgivningarna. Det började dock regna strax efter att vi kommit fram så vi åkte snart vidare. Nästa stopp blev Pålsboda där vi åt varsin pizza innan vi åkte hem igen. Blev inget fotande i Pålsboda dock.Tack för titten!

Inga kommentarer: