fredag 10 augusti 2007

Tjejsnack v. 32.

  • Vad har du mest av; blomväxter eller gröna växter utan blommor, har du någon favorit?

Vi har mest gröna växter. De växter som har blommor blir förr eller senare till helt gröna växter... Min favoritblomma är solros.

  • Har du balkong, trädgård etc. där du odlar något själv, vad? Om inte, skulle du vilja odla, vad/varför inte?

Vi har en liten balkong där vi brukar ha lite blommor på sommaren i blommlådor och amplar och så. Förra sommaren försökte vi oss på att odla en massa kryddväxter, men det gick åt skogen, vilket dels berodde på oss och dels på att vi har ett stort träd utanför vår balkong som gjorde att de fick alldeles för lite soltimmar. Jag skulle gärna vilja kunna odla, både blommor och grönsaker.

  • Vilka växter tycker du är lätta/svåra att hålla levande?

Öhhh...jag skulle nog påstå att de flesta växter har en ganska liten chans att överleva i våra händer. Men om någon sort skulle ha en något högre chans än andra skulle det nog vara garderobsblommor och kaktusar. Men det faktum att vi har två lurvbollsterrorister som älskar blommor och visar det på alla möjliga våldsamma sätt såsom tugga på dem, riva på dem och framförallt gräva upp dem ur krukan, så försvinner de flesta av våra blommor förr eller senare.

  • När du köper växter till dina fönster, hur tänker du då?

Vi köper så gott som aldrig blommor själva, vilket beror på att vi får blommor då och då när vi får besök. Vi har dessutom inte så många ställen att ställa blommorna på där de får vara ifred för ovan nämnda terrorister.

  • Anser du att du har gröna fingrar? Varför/varför inte?

Jag har helt klart inga gröna fingrar, snarare kolsvarta :-) Likaså min sambo. Vi är verkligen urkassa på växter, som ni kanske har förstått vid det här laget. Antingen dör blommorna av uttorkning eller så drunknar de. Om inte lurvbollsterroristena hinner slå till innan det händer såklart!

Inga kommentarer: