tisdag 7 augusti 2007

Semestern...

...är nu över. Tyvärr. Lagom till det fina vädret kom så var det åter igen dags för oss att börja jobba och plugga igen. Det var tre härliga veckor utan studiernas stress och press, men nu är det bara att ta nya tag.

Vad hade vi då för oss under semestern? Jo, det hanns med en hel del faktiskt. Första veckan fortsatte vi bl a vår stora rensning bland allt bråte som vi hållit på med under våren. Vi har så otroligt mycket grejer som vi aldrig använder, som bara ligger nedpackade i lådor eller står och skräpar nånstans, men nu ska de bort, sakta men säkert! Ett Stockholmsbesök blev det också, samt besök både hos och av kompisar. Andra veckan for vi hem till vår hemort ett par dagar och hälsade på familjen. Det blev bl a 25-årskalas med en del av släkten som inte hade firat mig än och så blev det en grillkväll hos brorsan med flickvän. På vår tredje vecka blev sambon tyvärr sjuk, så det blev en hemmavecka och vi fick bl a skjuta fram vår lilla Birka-tur som vi hade inplanerat. Istället blev det ett IKEA- besök och fortsatt fixande hemma i lägenheten. Till helgen mådde sambon lite bättre, så på lördagen blev det ett besök på Lasse Åbergs museum utanför Bålsta, en liten utflykt som jag varmt kan rekomendera om ni har vägarna förbi. På museet får man en historisk resa i Musse Piggs liv, men även andra Disney-figurer och andra serietidningar finns med på ett hörn. Efter att ha kikat i museet kurrade det i magen och vi tog en lunch på museets restaurang och café, av vilken vi blev väldigt positivt överaskade. Mina tidigare erfarenheter av mat på museer och likande är att det oftast är relativt dyrt och man blir sällan imponerad av maten. Men nu blev vi alltså väldigt positivt överaskade! Det fanns en hel del gott att välja på och till ett bra pris. Jag valde en kycklingwrap med couscous och avokado och sambon tog dagens tips som var pasta med pesto och keso, båda två rätterna kostade mellan 50-60 kr/ st. Det var jättegott båda två och verkligen rejäla portioner. De hade även en hel del hembakade godsaker att ta till efterrätt, men vi blev båda så mätta av maten att vi orkade helt enkelt inte. Synd att det är en bit för oss att åka till Bålsta, annars hade jag lätt kunnat tänka mig att åka dit då och då bara för att äta lunch eller ta en fika!

Kycklingwrap.
Pasta med pesto och keso.
På söndagen blev det lite minigolf och varsin glass och så filmmys på kvällen. Ja det var väl i stort sett vår lilla semester det! Nu är det nya tag med jobb och skola som gäller. Fast man kan ju fortfarande njuta av det fina vädret på kvällar och helger- härligt!
Tack för titten!

Inga kommentarer: