söndag 18 januari 2009

Renovering av skrubben

I helgen var det dags att ta tag i vår lilla skrubb/garderob. När vi flyttade in var rummet bara ett tomt skal, sånär som på några hyllor på kortväggen rakt fram. Hyllorna är dock ganska smala och täcker endast halva väggen, så där får man bara plats med en del småsaker. Så det vi gjorde när vi flyttade in, i väntan på att fixa iordning därinne, var att stapla lådor och påsar och annat på varandra längs med väggarna. Detta funkar ju bara i princip tills man ska ha nåt som ligger därinne och man tvingas rota runt bland allt. Då ramlar allt samman och blir bara en enda röra. Även om man städar iordning därinne, så ser det snart likadant ut igen. Nu hade vi fått mer än nog av detta och igår morse åkte vi till IKEA för att inhandla lite inredning till den lilla skrubben.

Här är den hemska sanningen om hur skrubben såg ut innan vi satte igång. Det gick inte längre att gå in i rummet:




Efter en sväng till IKEA kom vi hem med en hel del grejer och satte genast igång att rensa ur skrubben och då blev det fula golvet synligt:



Golvet är fullt av målarfärg längs med kanterna, precis som om någon målat väggarna och sedan tänkt göra något åt golvet, en tanke som sedan inte blev förverkligad:





Vi valde att lägga in IKEAs golv Tundra, ett laminatgolv med klickfunktion. Här har sambon kommit halvvägs med läggningen:



Så här fint blev det när hela golvet lagts. Lite skillnad va!:




Sedan valde vi att ställa in två st Gorm, en lagerhylla av enkel modell (den fungerar dessutom utmärkt att förvara katter i):



Så här blev det färdiga resultatet, när allt var inpackat. På de smala hyllorna på väggen rakt fram fick flaskor och lite mindre saker stå och under hyllorna ställde vi två flyttlådor med skor och gardiner i:



I hyllorna valde vi att ställa in en massa genomskinliga backar, Snålis, där vi packat i allt som tidigare låg i skrubben. Eftersom backarna är genomskinliga ser man vad som finns däri och det ser prydligt och mera städat ut med likadana backar i nästan hela hyllan. Kuddar, filtar etc som inte fick plats i backarna la vi i förvaringspåsarna Dimpa, som fick stå på översta hyllplanet tillsammans med vår lilla brädspelssamling :
På den högra väggen går det endast att förvara smala saker såsom t ex strykbäda etc. Vi satte dock även upp hängaren Tjusig, en list med krokar på där man kan hänga en hel del saker:


Vi blev verkligen supernöjda med vår lilla renovering av skrubben. Det blev snyggt och prydligt, var sak har sin plats, golvet blev verkligen fint och fräscht och framför allt så slipper man bli överfallen av lådor och påsar så fort man öppnar dörren. Kanon helt enkelt!

Tack för titten!

Inga kommentarer: