lördag 15 oktober 2016

Recept: Supérulle med räkor

Lördag eftermiddag och då kan det ju passa bra med ett recept på en god helgrätt. Igår firade vi in helgen med denna jättegoda supérullen med räkor. Receptet har jag fått av min jobbarkompis S och vi har gjort denna flera gånger här hemma, den är supergod! Passar bra som ensamrätt tillsammans med en god sallad, men även som en rätt på buffébordet.

50 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
½ tsk salt
3 äggulor
½ tsk bakpulver
3 äggvitor

Fyllning:
400 g räkmjukost
1 tsk citronpeppar
400 g skalade räkor
dill

Gratinering:
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält matfettet, rör i mjölet, mjölken  och grädden. Sjud under vispning till en sås.
Tag av kastrullen från värmen. Smaka av med salt.
Rör ner äggulorna en i taget i såsen.
Rör ner bakpulvret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke. Vänd ner dem i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna som klätts med smort bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Vänd upp på ett smort bakplåtspapper.
Bred på mjukosten.
Strö över citronpeppar, skalade räkor och dill.
Rulla ihop till en rulle från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.
Dela rullen på mitten och lägg den på ett smort ugnssäkert fat.
Strö över riven ost.
Gratinera rullen längst ner i ugnen tills osten smält, ej för länge annars blir räkorna sega.
Servera med en sallad.



Smaklig spis!

Inga kommentarer: