onsdag 26 oktober 2016

Recept: Gratäng med fläskkotletter och broccoli

Dagarna går och det är redan onsdag kväll. Idag får du recept på en gratäng med bl a fläskkotletter och broccoli. Ett lite annorlunda sätt att tillaga kotletter, men det var gott och lättlagat.

4 portioner
8 fläskkotletter
200 g broccolibuketter
1½ dl riven västerbottenost
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

Sås:
1 gul lök
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk soja
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn kotletterna i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem sedan i en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör i stekpannan.
Strö över vetemjöl och rör om.
Häll i vatten, grädde, senap och soja. Låt såsen koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kotletterna.
Koka broccolin och finhacka den.
Skala och pressa ner vitlöksklyftan i broccolin.
Blanda ner osten i broccolin.
Fördela broccoliblandningen över kotletterna.
Gratinera kotletterna högst upp i ugnen i ca 10 minuter eller tills broccolin fått färg.
Servera gratängen med t ex kokt potatis och en sallad.



Smaklig spis!

Inga kommentarer: