tisdag 30 augusti 2011

Öland dag 2

Lördag morgon vaknade vi upp till strålande solsken! Vi gick bort till campingens bageri och köpte nybakat bröd som vi tog med till stugan. Sedan satt vi på vår veranda och avnjöt frukosten. Efter den satte vi oss i bilen och åkte runt på en liten sightseeing-tur...



Vackra Byxelkrok...


Långe Erik. Sambon gick ända längst upp i fyren och tittade på utsikten medan jag stannade nere på stranden...





Vackra vyer vid Långe Erik...


Vackert!



Den vackra gamla träbryggan i Nabbelund. Ser ni Långe Erik långt därborta?


I Trollskogen gick sambon ensam en runda medan jag väntade vid "ingången", där det bl a annat fanns små skogshuggarkojor som de gjort i ordning med lite olika miljöer och information från omgivningarna. Bl a annat fanns där ett bord där besökare kunde bidra till utställningen genom att lägga sånt man hittat i skogen och vid stranden på ett bord.


Sambon gick bl a annat och tittade på det gamla skeppsvraket...


...samt den 900-åriga gamla eken.


Dags för lunch! Självklart var vi tvugna att äta kroppkakor när vi var på Öland! Vi fick tips om att äta på Ninnis kroppkakebod. Här kunde man antingen köpa med sig kroppkakor hem eller som vi valde att göra, köpa varma och äta ute i trädgården. Dessvärre var det fullt av envisa getingar kring borden, så det blev en snabb lunch kan man säga...Men gott var det! Kroppkakorna serverades med grädde, lingonsylt och smör.


Nere vid Böda hamn köpte vi med oss rökt fisk hem.


Eftersom det var strålande sol denna lördag så blev det en sväng till stranden på eftermiddagen. Vi badade båda två i havet (lite kallt var det...) och låg en stund i de vindskyddande sandynorna och läste.
På kvällen gav vi oss av till Byxelkrok för att äta middag på Byxelkrok Marina Resort. Där kunde vi beskåda en vacker solnedgång.
Denna kväll lyxade vi till det med en liten förrätt bestående av Nubbekanapé, nubbesallad på rödbetsbröd. Mums!




Till varmrätt blev det fläskfilé med portvinssås, chevregratinerad potatisgratäng, harricot vertes och sparris. Gudomligt gott!



Efter middagen blev det en sväng ner till Böda hamn igen, där sambon spanat in en liten pub av intresse. Vill ni läsa mer om den kan ni göra det här. Efter en sväng på puben blev det sängen. Dag 3 kommer imorgon!


Tack för titten!

Inga kommentarer: