söndag 14 augusti 2011

En liten tur till Askersund...

Igår sken solen och vi kände för att hitta på nåt, så vi tog bilen till Askersund. En vacker stad med fina gamla hus och små mysiga butiker. Men allra finast är det ju vid hamnen och vattnet, så det var dit vi begav oss denna dag. Där nere tog vi varsin hemgjord glass i solen, följt av en sightseeingtur genom staden med ett litet tåg. Ett bra sätt att se en bit av Askersund!








Det lilla tåget stannade till en stund vid Askersunds hembygdsgård så att man kunde gå runt och kika bland de gamla fina husen.

Loftboden:




Tullhuset:





Tullhuset invändigt:




Snutastugan. I denna lilla lilla stuga bodde en man, hans fru och tretton katter! (Vi som tycker det räcker med två katter på 100 kvm):



Snutastugan invändigt:



Lusthuset:



När vi kom tillbaka till hamnen igen med tåget var det dags för lite lunch. Vi hittade ett ställe som låg vackert nere vid vattnet, Sundsgårdens värdshus. Tyvärr var väl maten ingen direkt höjdare tyckte vi båda två. Vi valde båda deras fläskfile som serverades med klyftpotatis och chilibearnaise. På tallrikarna som kom låg en liten bit stekt kött, klyftpotatis, flottig bearnaise och som tillbehör endast några strimlor grönsallad. En ganska trist tallrik med andra ord. Man äter ju faktiskt även med ögonen...Tycker de åtminstone kunde ha piffat upp tallriken med lite gurka och tomatskivor, inget som kostar dem många kronor, men som lyfter tallriken lite. Detta kändes inte som något som serveras på ett värdshus, snarare något man hade kunnat få på närmaste grillhak. Börjar faktiskt bli lite sur över kassa matställen...Känns trist, man går ju ut och äter för att förgylla sin dag. Nåja vi satt fint i alla fall...






Trots den trista lunchen var det en trevlig dagstur som jag varmt kan rekomendera! Askersund var en vacker och mysig stad som jag gärna besöker igen. Vi fick oss även ett gott skratt båda två på vägen hem kan man säga...På väg tillbaka mot Örebro såg vi en skylt längs med vägen där det stod "varuhus". Nyfiken som man är, undrade man om det verkligen kunde ligga ett varuhus där ute mitt ute i ingenstans...Vi svängde in och när vi kom fram visade sig detta "varuhus" bestå av en mindre ICA lanthandel som delade lokaler med en butik som sålde gräsklippare, motorsågar etc...Inte riktigt vad man hade väntat sig med ett varuhus, men som sagt var så skrattade vi gott på vägen hem!


Tack för titten!

Inga kommentarer: