söndag 21 augusti 2011

Sjökrogen

För några veckor sedan tog sambon ledigt en dag från jobbet och då passade vi på att åka på en liten utflykt med bilen. Denna gång styrde vi kosan mot Katrinelund, där vi hade tänkt bada och besöka Sjökrogen. När vi kom fram var det dock mulet väder och väldigt blåsigt så vi hoppade över badet. Istället åt vi lunch på Sjökrogen, en mysig liten restaurang som ligger alldeles vid Hjälmarens vatten.

Lite bilder från dagen:
Sjökrogen...

Sambon njuter av utsikten...


I väntan på maten...




Min kräft- och räkmacka. En lite annorlunda räksmörgås mot vad man är van vid kan man säga! Surdegsbröd i botten med ett berg av räkor och kräftstjärtar, creme fraiche, västerbottenost, några salladsblad, jordgubbar och en klick rom, samt en citronklyfta. Även om det var kul att testa en spännande variant på den klassiska räkmackan, så föredrar jag nog den lite mer klassiska med ägg och lite krämigare, samt ett annat bröd i botten då surdegsbröd inte riktigt suger åt sig av smakerna som t ex ett vitt bröd gör. Annars tyckte jag det var en god smak med jordgubbar och västerbottenosten! En dröm för den som älskar räkor!

Sambons hamburgertallrik. En rejäl hemgjord burgare som serverades med hemgjorda strips och två olika såser, chilisås och västerbottenostcreme. Det kan aldrig bli fel med en hamburgertallrik, den var kanongod!




Badplatsen såg fin ut, men vattnet såg ruskigt kallt ut!


Maten var god och badplatsen såg fin ut, så vi gör gärna ett nytt besök vid Katrinelund och Sjökrogen en annan dag när det är bätter väder och vattnet ser lite mer inbjudande ut...Man är ju lite sugen på att testa deras grillbuffé de har på sommarkvällarna...

Tack för titten!

Inga kommentarer: