tisdag 1 december 2009

Julig helg

I helgen hade vi en riktigt julig helg. Det började med att jag storstädade hela lägenheten, verkligen fejade överallt där man i vanliga fall inte städar så ofta, för att sedan julpynta inför advent. Sedan kom sambon hem och då åkte skinkan in i ugnen. Några timmar senare när vi var klara med all städning så blev det skinkmackor. Gott!

På lördagen åkte vi in till Stockholm för att gå på julmarknad. Vi började vid Sergels torg där de bl a hade en massa olika matstånd med mat från olika länder. Där smakade vi churros, som är en sorts friterade degpinnar från Spanien.

Sedan gick vi vidare och passerade NK där vi inte var ensamma om att vilja se årets julskyltning. Det var så mycket folk där så man såg nästan ingenting, i alla fall inte om man är kort som jag...





Efter NK gick vi bort till Kungsträdgården, där de hade en julmarknad med lite av varje. Sedan promenerade vi bort till Skansen för att besöka deras julmarknad, som har blivit lite av en tradition nu. Ett måste där är att äta kolbulle, som är som en tjockpannkaka som steks över öppen eld i en stekpanna. Jättegott!




Vi kom till Skansen lagom till det började skymma, så det var riktigt mysigt att gå omkring där. På marknaden har de lite av varje, mest hantverk och ät- och drickbara saker, så det är riktigt trevligt att gå omkring där och man kan hitta en hel del fina saker. Vi fick med oss en kycklingkrydda och en god saffransbulle hem.





Efter Skansen var vi både trötta och lite frusna, så det blev raka vägen hem sen för att mysa i soffan med lite film och godis.

Inga kommentarer: