söndag 18 januari 2015

Recept: Tacoknyten med vitlökssås

Igår fick det bli tacoknyten med vitlökssås till middag. En mycket god rätt som vi gärna testar igen!

Vitlökssås
2 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
persilja

Blanda samman creme fraiche/yoghurt med majonnäsen.
Skala vitlöken och pressa ner den i såsen.
Smaka av med salt, peppar och persilja.

Tacoknyten
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
smör
2 mozzarellabollar
10 st smördegsplattor
1 ägg
sesamfrön

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken. 
Bryn köttfärsen i lite smör i en stekpanna. Lägg i löken och låt den steka med till köttfärsen är klar.
Skala och pressa i vitlöken.
Blanda ner tacokryddan i färsen.
Häll över vattnet och låt steka till det mesta av vattnet kokat bort.
Hacka upp mozzarellan.
Kavla ut smördegsplattorna lite.
Lägg en klick köttfärs på varje platta och strö över mozzarellan. Vik ihop plattan till ett knyte.
Lägg knytet på en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp ägget och pensla knyten med. Strö över sesamfrön.
Ställ in i plåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills knytena fått fin färg.
Servera knytena med vitlökssåsen och en sallad.





Smaklig spis!

Inga kommentarer: