måndag 14 december 2009

Lilla julafton

I lördags var det dags för Lilla Julafton. Varje år ända sedan vi flyttade hemifrån för 8 år sedan har jag och sambon firat lilla julafton tillsammans nån vecka eller så innan den riktiga julafton. Under den riktiga julhelgen hinner vi inte träffas så mycket eftersom vi har så många andra som vi ska hinna träffa då. Detta blir istället vår egna lilla julafton då vi verkligen hinner fira jul tillsammans på ett lungt och mysigt sätt. I år höll det dock på att sluta med att vi fick hoppa över granen, då vi inte lyckades hitta lådan med granpynt. Vi hittade glitter och några enstaka kulor, men belysningen och resten av pyntet var spårlöst försvunnet. Så sambon fick ge sig iväg och köpa ny belysning och lite nya kulor. Nästa projekt var att köpa gran och då det inte fanns några granar att köpa där vi brukar köpa gran, så fick vi köpa en på ett annat ställe där deras billigaste gran kostade 300 kr. Så nu får vi njuta lite extra av granen i år...Den blev fin i alla fall och uppskattas även av våra lurviga små vänner. De tassar lite på pyntet och tycker om att ligga under den och mysa.



Efter att ha hjälpts åt att klä granen så satte sambon igång med julmaten. I år blev det revbensspjäll med smak av saffran och honung, köttbullar med julöl, prinskorv, Janssons frestelse, nubbesallad, sill med gräddfil och rödlök, ägghalvor samt rödbetssallad. Behöver jag säga att det smakade bra?



Efter maten kom tomten och jag och sambon bytte julklappar med varandra. Sedan blev det "Ett päron till farsa firar jul", som vi alltid tittar på när vi firar lilla julafton, den är ett måste precis som Kalle Anka på riktiga julafton! Tack S, det blev en mysig Lilla Julafton i år med!

Inga kommentarer: