lördag 26 januari 2008

Berättelsen om Atlas och Herkules

I december 2006 bestämde vi oss för att utöka vår lilla familj i form av en katt och snart fick en liten svart och vit lurvboll flytta hem till oss. Detta lilla liv var så full av bus och energi och var inte det minsta rädd för nåt (förutom dammsugaren då), så vi beslöt oss för att ge honom ett namn som kunde associeras med styrka och mod. Till sist bestämde vi oss för namnet Atlas, baserat på den titan som enligt den antika grekiska myten bär hela himlavalvet på sina axlar.
Atlas är idag ca 1 år 5 mån och är lika busig som den dag då vi hämtade hem honom. Han är en riktigt social liten kisse som älskar att vara i centrum och när vi är ute med honom i sele beter han sig nästan som en hund och springer fram och hälsar på främmande människor.
Nästan precis ett halvår efter att vi skaffat Atlas bestämmde vi oss för att han skulle få en kompis som han kunde busa med och på så vis kom det sig att en liten helsvart sötnos flyttade hem till oss på midsommardagen 2007. Vi ville ge även honom ett namn hämtat från den antika världen och således fick han namnet Herkules, som var den hjälte som lurade Atlas att hålla himlavalvet uppe. Herkules var mer tillbakadragen och försiktig av sig, men när vi väl lärde känna varandra visade det sig att han var en riktigt busig och mysig liten kille. Idag är Herkules snart 10 mån gammal och han och Atlas är som ler och långhalm. Deras intressen är att sova, äta, busa, sitta ute på balkongen och titta, tassa ut vattnet ur vattenskålen på golvet och köra rally fram och tillbaka i lägenheten jagandes varandra. Dom ligger ofta tillsammans och sover, dom tvättar varandra och Atlas brukar ofta ses städa lådan efter Herkules. Ända sedan vi skaffade katterna så har vi insett att vi inte längre behöver en väckarklocka här i huset, för dom ser alltid till att vi kommer upp tidigt oavsett om vi planerat att gå upp då eller inte. Dom ligger gärna och gosar med oss i sängen om nätterna eller i soffan framför TVn. Atlas har en viss förkärlek till att ligga under filtar och liknande, där han kan ligga och kurra i timmar. Herkules ligger gärna på sambons dataväska eller framför vårt akvarium och kikar på fiskarna. Andra favoritsovplatser för dem båda är i sina transportburar, i "lådorna" på klätterträden, under sängen, ovanpå kylskåpet eller vitrinskåpet, under soffbordet i den röda korgen och naturligtvis i våra knän.
Det är så otroligt häftigt att se hur dessa två små liv har funnit varandra och jag är så oerhört glad att vi skaffade båda två, för så mycket mys, glädje och så många skratt som dom ger oss varje dag, är ovärdeligt.

Kanske har jag redan visat upp denna? En LO om Herkules och hans egenskaper.

En LO om en eftermiddag då Atlas låg och slappade i en stol. Han bytte sovställning ganska många gånger...

Tack för titten!

Inga kommentarer: