4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
400 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
2 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
2 dl riven ost
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsfast form.
Skiva baconet och stek det knaprigt i lite smör i en stekpanna.
Skölj och skiva champinjonerna.
Skala och hacka löken.
Stek champinjoner och lök tillsammans med baconet några minuter.
Strö över baconfräset över kycklingen.
Vispa samman grädde, chilisås, sambal oelek och pressad vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll såsen i formen.
Strö över riven ost.
Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader ca 25-30 minuter eller tills kycklingen är klar och gratängen fått fin färg.
Servera kycklinggratängen med ris och sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar