måndag 30 november 2015

Recept: Pestobiffar

Idag får du recept på pestobiffar, en lättlagad och god middagsrätt. Idén var min mans. Biffarna blev smakrika och goda, dessa gör vi gärna igen. Jag hade gärna haft lite skivade champinjoner i såsen men det hade vi inga hemma. Får bli nästa gång...

400 g köttfärs
salt
svartpeppar
torkad basilika
1 burk röd pesto
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 dl matlagningsgrädde

Blanda samman köttfärsen med ca 1/3 av peston. Krydda med salt, peppar och basilika. Forma färsen till biffar.
Bryn biffarna i lite smör i en stekpanna. Ta upp dem och lägg dem sedan i en skål.
Skala och hacka löken. Bryn löken i lite smör i stekpannan.
Skala och pressa ned vitlöken i pannan och låt den bryna med någon minut.
Häll i grädden och vattnet i pannan.
Lägg ned biffarna och låt dem koka till de är klara.
Servera biffarna med t ex kokt ris och en blandad sallad.



Smaklig spis!

Inga kommentarer: