torsdag 19 november 2015

Recept: Tacobåtar

Idag får du ett gott middagstips till helgen. Jag älskar allt som har med tacos att göra och för ett par fredagar sedan testade vi att göra tacobåtar. De blev mycket goda, så detta gör vi gärna igen! Perfekt fredagsmat, snabbt, enkelt och mycket gott!

8st Stand’N’Stuff Tortillas

400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2-3 tomater
2 pkt mozzarella 
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. 
Bryn köttfärsen i lite smör i en stekpanna. 
Skala och hacka den gula löken. Låt den bryna med i köttfärsen. 
Skala och pressa ned vitlöken i köttfärsen. 
Blanda ner tacokryddan i köttfärsen och häll över vattnet. Koka bort vattnet så att köttfärsen blir torr. 
Ställ ut tacoskalen på en ugnsfast form. 
Dela upp färsen i skalen. 
Skölj och hacka tomaterna. Fördela dem över köttfärsen. 
Hacka upp mozzarellan i mindre bitar. Strö den över tomaterna. 
Blanda samman creme fraichen, majonäsen och den rivna osten. Bred ut den över blandningen i skalen. 
Grädda i ca 10-12 minuter tills osten fått fin färg. 
Servera med t ex en blandad sallad och tacosås. 






Smaklig spis!

Inga kommentarer: