tisdag 30 juli 2013
Recept: Libanesiska biffar med tabbouleh
En regnig tisdag som denna fick det bli libanesiska biffar med bulgursallad och en kall örtsås till middag. En enkel och sommarfräsch rätt. Tabbouleh eller bulgursallad passar även bra till en bit grillat kött, ett lite lättare alternativ till potatissallad.
Tabbouleh
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl finhackad persilja
½ dl finhackad mynta
½ dl grön gurka i tärningar
2 tomater i tärningar
3 msk olivolja
2 msk pressad citron
10-15 oliver
Koka upp vattnet och buljongtärningen. Tillsätt bulgur och låt kastrullen stå på svag värme ca 10 minuter.
Blanda de övriga ingredienserna med avsvalnad bulgur. Låt salladen stå och dra minst en timme.
Örtsås
2 dl matlagningsyoghurt
pressad citron efter smak
några droppar olivolja
hackad mynta efter smak
hackad persilja efter smak
Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering.
Libanesiska biffar
½ dl couscous
1 dl kokande vatten
500 g köttfärs
½ dl finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk mald spiskummin
½ tsk mald kanel
½ dl hackade valnötter
1 ägg
½ dl vatten
Mät upp couscous i en skål. Häll över det kokande vattnet och låt stå i ca 5 minuter.
Blanda färsen med lök, vitlök, salt, kryddor, nötter och ägg. Tillsätt avsvalnad couscous och vatten. Blanda färsen smidig och forma den till biffar.
Stek biffarna i lite olja eller smör.
Servera biffarna med tabbouleh och örtsås en härlig sommardag. Ät och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar