Ingredienser:
8 skivor formfranska
Fyllning 1:
4 kokta ägg
35 g färsk spenat
½ dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
salt
svartpeppar
Fyllning 2:
140 g tärnat bacon
250 g färska champinjoner
1 purjolök
smör
½ msk vetemjöl
¾ dl matlagningsgrädde
100 g färskost med vitlökssmak
Topping:
100 g västerbottenost
smör
ketchup
200 g cocktailtomater
Fyllning 1:
Hacka ägg och spenat. Blanda detta med resten av ingredienserna. Avsmaka med salt och peppar.
Lägg 3 skivor formfranska intill varandra och sedan 3 till intill de andra tre på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på fyllning 1. Täck med sex skivor franska.
Fyllning 2:
Bryn bacontärningarna. Låt
rinna av på hushållspapper. Skiva svampen och strimla purjon. Stek
svampen i smöret och tillsätt purjon mot slutet. Strö över mjöl och rör
om. Tillsätt grädde och ost. Låt sjuda under omrörning. Vänd ner bacon
och smaka av med salt och peppar om det behövs. Fördela fyllningen på
brödskivorna. Lägg på de återstående brödskivorna och pressa ihop tårtan
lite försiktigt.
Topping:
Bred på smör och ett lager
ketchup på toppen av smörgåstårtan. Riv osten och strö över nästan allt. Dela och lägg på tomaterna. Strö
över resten av osten. Gratinera i 200 graders ugnsvärme i nedre
delen av ugnen ca 20 minuter eller tills tårtan fått fin färg.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar