Förra helgen gjorde jag en gryta till söndagsmiddag. Jag använde mig av det här receptet som bas, men gjorde om lite efter vad vi hade hemma. Grytan serverade vi med kokt potatis, sallad, vinbärsgelé samt mina egna inlagda rödbetor. Smakade mycket bra!
500 g nötkött
vatten
salt
5 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 gul lök
morötter
vatten
salt
5 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 gul lök
morötter
champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
2 msk köttfond
Skär köttet i mindre grytbitar och bryn det i lite smör i en stekpanna.
2 dl matlagningsgrädde
2 msk köttfond
Skär köttet i mindre grytbitar och bryn det i lite smör i en stekpanna.
Häll
över köttet och stekspadet i en stor gryta. Häll över vatten så att det
täcker köttet.
Skala och klyfta en gul lök och lägg den i grytan.
Lägg i
kryddpepparkornen, lagerblad samt buljongtärningarna. Låt köttet koka
ca 1-1½ timme.
Skala och skiva upp morötter i tärningar. Låt dem koka med i grytan när det är ca 10-15 minuter kvar och låt dem koka tills de är mjuka.
Skala och skiva upp morötter i tärningar. Låt dem koka med i grytan när det är ca 10-15 minuter kvar och låt dem koka tills de är mjuka.
Skölj och skiva champinjonerna. Låt dem koka med i grytan några minuter.
Häll i grädden och smaka av grytan med salt och köttfond.
Servera grytan med kokt potatis och en sallad, samt gärna lite vinbärsgelé.
Häll i grädden och smaka av grytan med salt och köttfond.
Servera grytan med kokt potatis och en sallad, samt gärna lite vinbärsgelé.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar