måndag 10 november 2014

Recept: Persiljebiffar med fetaost och tomatsås

Till söndagsmiddag igår fick det bli köttfärsbiffar med persilja och fetaost i tomatsås, som serverades med kokt ris och sallad. En god rätt som vi gärna lagar igen!

500 g köttfärs
1 bit fetaost
persilja
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 rödlök
smör
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 msk soja
2 msk oxfond

Lägg köttfärsen i en bunke.
Smula ned nästan hela biten fetaost, spara en liten bit till garnering.
Hacka persilja och blanda ner i färsen.
Krydda med salt och peppar.
Pressa ned vitlöksklyftorna i färsen. 
Blanda ner ett ägg i färsen. 
Blanda samman allt och forma till biffar.
Bryn biffarna i lite smör i en stekpanna. Lägg dem sedan i en skål.
Skala och hacka rödlöken.
Bryn löken i lite smör i pannan.
Häll i krossade tomater i pannan, samt vatten, fond och soja.
Blanda ner creme fraiche i såsen och koka samman någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner biffarna i såsen och låt koka på medelvärme under lock några minuter tills biffarna är klara.
Smula över den sparade fetaosten och strö över lite hackad persilja.
Servera biffarna med kokt ris och en sallad.




Smaklig spis!

Inga kommentarer: