500 g köttfärs
2 morötter
500 g potatis
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
2½ dl creme fraiche
4 msk koncentrerad köttfond
olja
½ dl tomatpuré
3 msk chilisås
salt
svartpeppar
1½ liter vatten
Skala och skär potatis och morötter i stavar.
Skala och hacka löken.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
Lägg potatis, morötter, lök samt paprikan i en gryta. Häll över vattnet och blanda ner fonden. Låt puttra ca 10 minuter.
Stek under tiden köttfärsen i lite olja i en stekpanna. Blanda ner tomatpuré, chilisås, salt och peppar i färsen.
Blanda ner färsen i grytan. Låt koka ytterligare 10 minuter eller tills potatis och morötter känns klara.
Rör ned creme fraiche i grytan och låt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna grytan med ett gott bröd.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar