måndag 23 november 2015

Recept: Glöggkladdkaka

För några helger sen var det ju kladdkakans dag och det får man ju passa på att fira! Den här gången vart det en lite annorlunda kladdkaka med glögg och smält choklad i. Kakan blev väldigt lätt och len i smaken, mycket smarrigt!

200 g margarin
200 g mörk choklad 
4 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
5 msk saftglögg (eller 2 msk vinglögg)

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och tag sedan av kastrullen från plattan.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i smöret. Rör tills chokladen har smält.
Vispa ägg och socker pösigt. 
Blanda ner chokladblandningen och glöggen. 
Sikta ned mjölet. 
Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 14 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti. 
Servera med vispad grädde.


Smaklig spis!

Inga kommentarer: