söndag 3 augusti 2014

På böljan den blå...

Häromdagen var vi på en dagstur till Stockholm. Vi åkte med tåget tidigt på morgonen och sedan tog vi båten ut till Fjäderholmarna. Där har vi varit flera gånger förut och en sak som vi aldrig missar när vi är där är att äta rökt fisk och räkor vid Rökeriet. Mums så gott! Dessvärre tycker fiskmåsarna också att det är mums och de var väldigt ihärdiga och fräcka, inte ett dugg rädda av sig och de gjorde flera utfall mot matgästerna. De lyckades ta vår bit med rökt lax, men som tur var så fick vi en ny gratis av den snälla personalen. 


Gott!!

Vackra vyer finns det gott om på Fjäderholmarna.
Efter att ha strosat runt lite på Fjäderholmarna tog vi båten tillbaka till fastlandet, där vi bytte båt och åkte över till Djurgården. Där blev det ett besök på Skansen, där vi strosade runt lite och tittade på djuren. De få djur som inte hade gått och gömt sig i värmen dvs.

Gröna Lund i sikte.

En järv trotsade värmen och visade upp sig.

Björnen var hungrig och slet loss bitar från köttstycket som hänger ovanför honom. Syns lite dåligt genom den smutsiga rutan dock...

En söt liten utter vilade sig innanför en glasruta.
Gråsälarna låg och slappade i solen.

På Skansen kunde man testa att gå på styltor, något som S visade sig ha talang för...

Även jag kom upp på styltorna efter många om och men...
En gammal konsumbutik...
Efter besöket på Skansen hade vi lite tid på oss innan tåget skulle gå hem, så då passade vi på att äta på puben Oliwer Twist. Jag åt en hamburgertallrik och S åt grillspett. Smakade bra innan hemfärden!


Hamburgertallriken var god.

Grillspettet smakade också bra.
Tack för titten och ha en fortsatt fin helg!


Inga kommentarer: