måndag 6 januari 2014

Recept: Nougatpraliner med apelsin och pistagenötter

Då var vi framme vid trettondagen och det är svårt att tro att det är hela 13 dagar sedan julafton. Precis som tidigare år tycker man att tiden har bara susat förbi och julen går alldeles för fort. Idag bjuder jag er på ett recept på ett enkelt och riktigt gott julgodis. Dekoreringen kan man göra efter eget tycke och smak.

Ingredienser:
250 g nougat
100 g mandelmassa
½ dl skalade pistagenötter
1 apelsin
150 g mörk choklad

Garnering:
smält vit choklad
strössel
pistagenötter
silverkulor


Gör såhär:
Riv nougat och mandelmassa grovt på rivjärn.
Hacka nötterna.
Skölj apelsinen och riv av skalet från halva apelsinen.
Blanda samman alla ingredienser.
Forma nougatmassan till valfri form.
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad.
Doppa nougaten i chokladen.
Ställ dem på ett smörgåspapper.
Garnera nougaten efter egen fantasi. Låt dem stelna i rumstemperatur.





Ät och njut!

Inga kommentarer: