onsdag 15 januari 2014

Vårt bröllop: Bröllopsmiddagen

I förra bröllopsinlägget berättade jag om vigseln och brudskålen. Efter detta var det dags för middagen. Själva matsalen och hur den var dukad och dekorerad visade jag er i ett tidigare inlägg, istället berättar jag här om själva middagen. Vi bjöd våra gäster på en trerättersmiddag med kaffe och bröllopstårta efteråt. Till detta kunde man välja ett vinpaket, ölpaket eller alkoholfritt paket. Eftersom vi bara var 28 st allt som allt så valde vi att ha ett långbord. Detta visade sig vara ett bra val, då det vart en ganska intim middag där man såg alla och alla pratade med alla över bordet, det blev en väldigt familjär känsla direkt. Jättekul tycker vi! Vi hade bett S bror att vara toastmaster och detta gjorde han med bravur! Under middagen annonserade han talare, informerade våra gäster om viktiga saker och på slutet sjöng han t o m en egenskriven sång till oss! Helt fantastiskt, stort tack P! Vi fick även en hel del roliga och fina tal, jättekul!


Förrätt: Svartrot serverad med ägg royal och Kalixlöjrom.


Varmrätt: Helstekt biff med kappa, serverades med en potatiskaka och kalvsky smaksatt med svart tryffel.

Efterrätt: Bigarråpaj med italiensk maräng serveras med en coulis på bigarråer samt en Granny smith sorbet


Efter middagen hade vi gjort en liten tipspromenad som våra gäster fick gå för att röra lite på sig efter all mat. I slutet av denna stod jag och S och bjöd på vår bröllopsöl, samma som de fick i sina presentpåsar. Detta blev en jättetrevlig mingelstund och mycket uppskattat av både oss och våra gäster. Vi gick sedan tillbaka igen och gick igenom svaren och hade prisutdelning.


Öl och mingel under tipspromenaden.

S häller upp öl och jag ser ut som jag sett ett spöke...
Efter prisutdelningen förflyttade vi oss ner till en annan sal där det serverades kaffe och bröllopstårta. Då passade vi även på att öppna alla fina presenter och blommor vi fått. Det blev en jättetrevlig avrundning på dagen och många satt kvar uppe efter att vi gick och la oss.


Vår fina och jättegoda bröllopstårta med vanilj, hallon och rabarber. Dekorerad med blommor som matchar min brudbukett.

Här står vi och lyssnar på hovmästaren som berättar om tårtan och om salen vi sitter i.

Jag tror att vi släckte lampan vid halv fyra på morgonen så man var ganska trött dagen efter då vi träffade de gäster som övernattade för att äta frukostbuffé tillsammans. Det var trevligt att träffa några av våra gäster igen dagen efter och när vi ätit och tackat av alla packade vi ihop och åkte hem.

Vi är så oerhört nöjda med hela vår bröllopsdag, allting var så otroligt fint och allt flöt på som planerat. Det blev en helt magisk dag som vi alltid kommer att minnas och bära med oss. Stort tack till alla våra gäster som kom och delade denna dag med oss!

Tack för titten!


Inga kommentarer: