fredag 11 oktober 2013

Recept: Fläskfilégryta med kantareller

Så var det äntligen helg igen! Vi fredagsmyser i hemmet med tända ljus och hemgjord pizza. Förra helgen lagade jag en fläskfilégryta med kantareller till middag, kanske kan det inspirera er helgmat..

1 fläskfilé
2 burkar kantareller (eller motsvarande mängd färska)
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kantarellfond (eller efter egen smak)
1 gul lök
1 msk soja
salt
svartpeppar
persilja

Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med svampen.
Putsa och skiva fläskfilén i 1 cm skivor. Bryn den i lite smör.
Strö över svampen och löken.
Blanda ner grädde, creme fraiche, soja och kantarellfond. Låt puttra ca 10 min.
Smaka av med salt, peppar och persilja.
Servera grytan tillsammans med kokt pasta och en sallad.




Trevlig helg!

Inga kommentarer: