tisdag 6 september 2011

Recept: Kantarellpaj med ost och bacon

Häromkvällen hittade jag en öppnad burk kesella i kylen och beslutade mig för att göra en paj till middag. I frysen hittade jag förvällda kantareller, bacon och riven ost med stark smak (vet ej vilken). Detta fick bli basen till pajen, som visade sig bli underbart god! Det doftade så gott i hela hemmet när den stod i ugnen! Kantareller är så gott!


2 ½ dl vetemjöl

75 g smör

3/4 dl kesella naturell
1 näve förvällda kantareller
1 pkt bacon
1 gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar
2 dl riven ost av smakrik karaktär

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Strimla baconet. Skala och hacka löken. Stek bacon och lök i lite smör. Blanda ner kantarellerna och krydda med salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.Lägg sedan i fyllningen i pajskalet.
Vispa samman ägg och mjölk, krydda efter egen smak.
Häll över äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i ca 30 minuter eller tills den stelnat.
Servera pajen med en krispig sallad.

Inga kommentarer: