torsdag 28 juli 2011

Recept: Beer Can Chicken

Min sambo är en ölfantast av stora mått mätt, han provar ständigt nya öl, brygger egen öl och driver en ölblogg som ni hittar här. När han då hittade ett recept på Beer Can Chicken var han såklart tvungen att testa. Och trots namnet på rätten så smakade det ljuvligt gott!


En hel kyckling kryddas med valfri kryddning som penslas på hela kyckling, man kan även göra några snitt i kycklingen och pensla innanför skinnet. Hela kycklingen träs sedan på en ölburk av valfri sort, drick eller häll dock ur halva först. Sedan ställer man in denna något makabra rätt i ugnen på 200 grader i ca en timme eller tills kycklingen är färdig.



Sambon serverade rätten tillsammans med ris, en sallad samt en färdig bearnaisesås. Mums!


Detta var en kul idé som dessutom var lättlagat och smakade ljuvligt, så det blir nog fler gånger gissar jag. Prova ni med!

Inga kommentarer: