4 portioner
500 g räkor med skal
1 lime
1 dl gröna ärtor
2 skivor ananas (konserverad)
½ röd paprika
1 näve isbergssallad
Sås
1 dl tyrkisk yoghurt
½ dl majonäs
1 msk sweet chilisås
½ dl hackad dill
Dekoration:
limeklyfta
dill
Skala räkorna. Lägg dem i en skål och pressa över saften från limen. Ställ dem i kylen.
Förväll ärtorna i kokande, saltat vatten. Låt dem rinna av och svalna.
Skölj och hacka paprikan och salladen.
Skär ananasen i mindre bitar.
Varva räkor, sallad, ärtor, ananas och paprika i t ex cocktailglas.
Blanda samman ingredienserna till såsen.
Häll en klick sås i ena sidan av glaset.
Dekorera glasen med en limeklyfta samt dill.
Smaklig spis
och
Trevlig Trettondagsafton!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar