Jättegoda muffins som är perfekta att göra på överblivna lingon i frysen! Jag behövde dock mer mjölk i min smet än vad som anges i receptet, tyckte smeten såg lite för tjock ut annars.
200 g smör
3½ dl socker
3 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
½ dl mjölk
150 g mörk choklad
1 dl lingon
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör en stund.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten omväxlande med mjölken.
Hacka chokladen grovt. Vänd ner det mesta av chokladen och lingonen i smeten.
Klicka smeten i muffinsformar och strö över resterande choklad och lingon.
Grädda i 200 grader 15-20 minuter.
Recept från Dagens muffin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar