Hittade ett recept på laxburgare i en gammal veckotidning som inspirerade till en god fredagsmiddag.
500 g laxfilé
2 kvistar dill
4 formbröd
1 ägg
2 msk vatten
2 tsk salt
1 krm citronpeppar
2 msk olja
Skagenröra:
250 g räkor med skal
2 dl creme fraiche
2 msk lättmajonäs
1 tsk tomatpuré
2 kvistar dill
salt och citronpeppar
Till servering:
hamburgerbröd
sallad
tomatskivor
Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i mindre bitar. Grovhacka dillen. Skär brödet i bitar. Mixa bröd, ägg och vatten.
Lägg lax och dill i mixern. Salta och peppra. Kör till en smet. Olja händer och skärbräda så går det lättare att forma burgarna.
Skala och hacka räkorna. Blanda räkor, creme fraiche, lättmajonäs och tomatpuré. Klipp eller hacka dillen fint och blanda i röran. Smaka av med salt och citronpeppar.
Stek eller grilla burgarna ca 4 min per sida.
Servera burgarna med bröd, sallad, tomatskivor och skagenröran.
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar