tisdag 18 april 2017

En tur till Ullared

Förra helgen åkte vi på en liten tur till Ullared, då vi främst tänkte shoppa massa saker till bebisen. Många vänner som fått barn har tipsat om att åka dit då man kan hitta det mesta till en liten bebis och även spara många kronor jämfört med att köpa det någon annanstans. Vi åkte hemifrån ganska tidigt på fredag morgon och var framme i Ullared strax efter lunch. Vi valde att stanna kvar en natt denna gång och bokade ett rum på hotellet. Min mamma med sambo var snälla och ställde upp som katt- och husvakt under tiden, jättesnällt, det tackar vi så mycket för! På vägen ner stannade vi till vid Bredaryds Wärdshus för att äta lunch och vi valde schnitzel båda två. Till det serverades det stekt potatis och rödvinssås (som jag bytte ut mot bearnaisesås) samt bröd och en enorm salladsbuffé. Allt smakade mycket gott och då priset endast var 100 kr/person kändes det väldigt prisvärt. Bredaryds Wärdshus var ett jättemysigt ställe dit jag gärna kommer igen. Kan verkligen rekommendera ett stopp här om ni har vägarna förbi. De är tydligen kända för sitt öl- och whiskeyutbud också om man dricker sånt.

Gott med schnitzel!

Mätta i magen fortsatte vi sedan färden mot Ullared och kom fram som sagt strax efter lunchtid. Då var det ingen kö alls in i varuhuset och ganska lite folk därinne så det var skönt. Vi styrde vagnen direkt till babyavdelningen för att börja beta av vår lista på saker som vi skulle titta efter. Då flera av sakerna var ganska stora så fyllde vi vagnen ganska snart, så det blev till att gå ut och tömma den i bilen och sen gå in igen. Men vi lyckades faktiskt hitta nästan allt på listan och mer därtill till bebisen, så vi var mycket nöjda.

S med en fullastad shoppingvagn! Några meter till höger ur bild satt Camilla Läckberg och signerade sin senaste bok, men hon hamnade inte på bild.

När vi började känna oss klarar med babyshoppningen gick S och checkade in på hotellet och vilade sig lite. Jag fortsatte shoppandet ända tills varuhuset stängde för dagen. Då var vi båda så trötta och hungriga så vi köpte med varsin hamburgare som vi tog med till hotellrummet. Efter maten blev det en varm dusch sen var det läggdags. Hotellrummet var över all förväntan faktiskt, jättefräscht och stort och rymligt. En stor dubbelsäng, badrum med dusch, pentry med bord och stolar och gott om träbänkar som var bra att ställa shoppingpåsarna på. Jättenära varuhuset var det också, bara att ta med sin kundvagn och ställa utanför hotellet. Toppen! Jag glömde ta kort på rummet tyvärr, men bjuder dig på en bild på frukosten. Vi köpte till deras frukostbuffé för 60 kr/person, väldigt prisvärt.

Gott med hotellfrukost!

Efter frukost på lördag gick vi en stund till i varuhuset och det blev förutom lite fler saker till bebisen även en del till mig själv och till hemmet. Sedan blev det lunch på en asiatisk restaurang utanför varuhuset, Rosegarden. De serverade buffé för 99 kr, också det prisvärt. Efter maten styrde vi bilen hemåt igen, trötta men nöjda med allt vi lyckats fynda till lilla bebisen! Vad jag köpte visar jag dig i ett annat inlägg.

Tack för titten!

Inga kommentarer: