tisdag 7 juni 2016

Långhelg

En härlig långhelg har vi haft och det är skönt med kortvecka denna vecka, redan tisdag idag. Vi har hunnit med massor i helgen känns det som. Städat av köket och balkongen, storhandlat, tvättat massa tvätt, firat mors dag (i efterskott) och nationaldagen, myst med katterna, suttit på balkongen och läst samt ätit massa god mat. I torsdags var det marknadsafton här i vår stad, då gick jag och S en liten sväng efter jobbet. Där köpte vi med oss tunnbröd och två olika sorters rökt lax.

Tunnbrödet gjorde vi pizza på till fredagsmiddag. 

Den rökta laxen blev en god helgmiddag, tillsammans med kokt färskpotatis, kokt sparris och romsås. En god citronlemonad från ICA passade bra till...
Årets första pelargoner fick flytta hit i helgen, Mårbacka blev det i köksfönstret. 

I söndags var vi bjudna hem till min mamma med sambo. Där firade vi mors dag i efterskott och nationaldagen tillsammans med dem och min bror med familj. Först bjöds vi på en god grillbuffé och efterrätt hemma hos dem. Sedan åkte vi ut till min mammas stuga där vi fikade i trädgården och gick en promenad för att titta på vårt blivande hus. Och tänk vilken sammanträffande, för när vi stod där utanför huset kom våra blivande grannar för att titta på sitt hus! Kul att se vilka vi kommer dela hus med (det är ett parhus). Det blev en mycket trevlig dag!
Somrig och mumsig grillbuffé! 

Det är vackert ute nu!
Nationaldagen firade vi i hemmets lugna vrå med att njuta av en ledig dag, göra lite hushållssysslor samt mysa med katterna och sitta på balkongen. Till middag var vi sugna på nåt somrigt, det fick bli kycklingspett med sallad, champinjoner och färdiga grillsåser. I salladen hade vi bl a rödbetor, det är jättegott att ha i sallad och det blir lite matigare.

Uppdukat för nationaldagsmiddag...

Vi dukade såklart med fintallrikarna denna dag. 

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

Inga kommentarer: