onsdag 18 december 2013

Recept: Saffranskladdkaka


Lilla Julafton gjorde jag en saffranskladdkaka till efterrätt. Den blev riktigt smaskig, så den kan jag verkligen rekommendera att ni testar. Det var inte sista gången vi gjorde den heller...

3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin
2 pkt saffran

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten.
Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick vispad grädde.

Smaklig spis!

Inga kommentarer: