tisdag 18 oktober 2011

Recept: Saffransdoftande fiskgryta

Hittade ett recept på en fiskgryta i en gammal veckotidning, men som vanligt gjorde jag om receptet efter vad vi hade hemma och det vi gillar att ha i, så detta är min version av grytan. Blev kanongott och t.o.m. sambon som inte är så förtjust i fisk gillade grytan väldigt mycket! Det doftade ljuvligt i hela hemmet när den stod på spisen och puttrade!

1 purjolök
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
olja
salt
citronpeppar
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche med smak av saffran och tomat
400 g torskblock
en näve skalade räkor
hackad dill
1 burk champinjoner eller en näve färska

Skala och hacka purjolök, gul lök och vitlök. Fräs dem i olja i en stor gryta. Salta och peppra.
Häll på tomatpuré, vin, vatten, grädde och creme fraiche. Lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.
Skär fisken i bitar och lägg i dem i grytan tillsammans med champinjonerna. Låt grytan sjuda några minuter tills fisken är klar, det går ganska fort.
Smaka av med salt, citronpeppar och dill.
Toppa soppan med räkor och servera den med ett gott vitlöksbröd.




Smaklig spis!

1 kommentar:

Stefan - Beer Drivel sa...

Ja den här blev riktigt bra, jag tyckte den funkade bra till ris dagen efter också.