torsdag 27 oktober 2011

Recept: Kryddiga revbensspjäll

Dagarna går i ett, jobba, äta och sova...Det blir inte så mycket inspiration till bloggen just nu. Bjuder i alla fall på ett litet recept såhär på torsdagsmorgonen...

Tänk vad gott man kan äta på bara lite "skåpmat"! Jag hittade en bit revbensspjäll i frysen häromdagen. I kylen hade vi en burk Lohmanders bearnaisesås (rekomenderas!) och en påse potatis. Detta blev grunden till förra fredagsmiddagen, som blev kanongod! Spjällen blev saftiga och goda, marinaden var verkligen pricken över i:et.

ca 1 kg revbensspjäll
vatten
5 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 gul lök
1 köttbuljongtärning

Marinad:
1 dl matyoghurt
1 msk japansk soja
1 msk honung
1 cm färsk riven ingefära
1 krm svartpeppar

Dela revbensspjällen i bitar och lägg dem i en gryta. Häll över vatten så att det gott och väl täcker spjällen. Skala och dela löken i klyftor och lägg i grytan. Smula i buljongtärningen. Lägg i kryddpepparkornen och lagerbladen. Låt spjällen sjuda i drygt 1 timme, tills de känns klara.

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt spjällen marinera ett par timmar. Lägg spjällen i en ugnsfast form. Sätt sedan på grillfunktionen i ugnen på 200 grader och grilla spjällen i ca 15 minuter eller tills de fått fin grillfärg.
Servera spjällen med t ex hasselbackspotatis, en god sås och sallad.






Smaklig spis!

Inga kommentarer: