söndag 3 oktober 2010

Mickelsmäss i Örsundsbro

Första söndagen i oktober varje år är det Mickelsmässmarknad i Örsundsbro, en traditionell knallemarknad där det säljs allt mellan krimskrams till delikatesser och hantverk, man kan åka karuseller och äta den traditionella Bärstaklämman (pitabröd med stekt fläskkött i strimlor, grönsaker och dressing). Vi började åka på denna marknad för flera år sedan när vi bodde i Uppsala, men har fortsatt att åka dit även sen vi flyttade till Stockholm och i år var inget undantag. Efter frukost satte vi oss i bilen och åkte dit, tog en tur på marknaden, åt en mumsig Bärstaklämma och tog en titt i lite butiker. Jag var lite lat med kameran på själva marken, men detta var vad jag kom hem med i år:


Ett lass med strumpor, 14 par för 100 kr.
Fina knappnålar att dekorera kort med, samt en förpackning symaskinsnålar (om de passar i just min symaskin återstår att se, men för det priset så kändes det värt att chansa...).

Ett fint tyghjärta att hänga upp nånstans till jul.


På Iittalas Outletbutik brukar de ha marknadspris på vissa produkter och i år var det bl a de fina muminmuggarna som såldes till ett billigare pris. Den rosa kärleksmuggen fick följa med mig hem.
Tack för titten!

Inga kommentarer: