söndag 18 oktober 2009

En regnig dag i Stockholm

Igår åkte vi in till ett regnigt och grått Stockholm för att gå på museum. Först hade vi tänkt besöka Vasa museets tillfälliga utställning om Titanic, men när vi kom fram var det jättelång kö för att komma in. Efter att ha stått i kön i ca 20 min och den knappt hade rört sig så gick vi istället bort till Biologiska Museet. Där var det ingen kö alls så vi gick in och tittade. Där fanns en utställning om svenska djur som stod uppställda i naturmiljö:

Biologiska museet.


Så här nära en domherre har i alla fall aldrig jag varit förut...

Några rävungar på väg ut ur sitt gryt...

En igelkott...

Älgen kikade fram mellan träden...

Efter Biologiska museet gick vi in på Nordiska museet. Det var jättestort och där fanns en massa olika utställningar om lite olika saker, bl a textiler, bröllop, leksaker, dockskåp, dukningar, svenska traditioner m m.

Längst bort i den här stora salen hade de servering och när vi var där var det ett band som spelade framför ett dansgolv fullt av dansande människor.


Inne på Nordiska museet satt Gustav Vasa på en tron...

En utställning om bröllop...


Efter museebesöken traskade vi bort och gjorde några ärenden på stan innan det var dags att ta något att äta. Vi åkte då bort till söder och gick till Soldaten Svejk, som var en tjeckisk krog som serverade typisk tjeckisk mat. Vi beställde varsin snitzel och det var inga små portioner vill jag lova!
Här är min snitztel, som ni ser tar den upp hela tallriken. Under låg det tjeckisk potatissallad och lite grönsaker.

Proppmätta åkte vi sen hem och myste i soffan efter en regnig men trevlig dag i huvudstaden!
Tack S för en jättefin dag!

Inga kommentarer: