söndag 22 mars 2009

Recept: Tacopaj


Fredagsmiddag denna vecka blev en jättegod tacopaj, recept från Laga Lätt.
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk

Köttfärsröra:
1 gul lök
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl majskorn

Salsa:
2 tomater
2 dl lätt creme fraiche
½ burk salsasås
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader
Pajdeg: Blanda mjöl och bakpulver, hacka i smöret och nyp ihop med mjölet. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla och tryck ut degen i en pajform. Låt degen vila kallt 30 min. Förgrädda i ugnen i 5 min.
Köttfärsröra: Skala, hacka och fräs löken i oljan. Blanda i köttfärsen. Tillsätt kryddmixen och vatten. Rör ner majsen och låt puttra nån minut. Tillsätt köttfärsröran i pajskalet.
Salsa: Skölj och hacka tomaterna. Blanda dem med creme fraiche och salsasåsen. Bre ut salsan över köttfärsen och strö över osten.
Grädda pajen i ugnen i ca 15 min. Servera pajen med en sallad.

Inga kommentarer: