torsdag 22 maj 2014

Recept: Ugnspannkaka med bacon

Dagens middag ärtsoppa, ugnspannkaka och tomat- och rödlökssallad.



Nu har det snart gått ytterligare en vecka, tiden går fort nu. Det blir inte mycket skrivet här på bloggen, men det är mycket nu med jobb och annat. Trots att tiden går fort längtar man väldigt mycket efter semester och ledighet nu. Speciellt nu när det är sommarvärme. Men men snart är vi där och det ska bli underbart med semester!

Idag blev det en riktig torsdagsklassiker till middag, nämligen ärtsoppa och pannkaka. Har jag tid och lust gör jag gärna tunnpannkakor men idag fick det bli en snabbare och enklare variant, ugnspannkaka. Här kommer receptet jag använder mig av:

3 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
salt
smör
2 pkt bacon

Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna baconet i mindre bitar.
Smörj en ugnsplåt och lägg baconet däri.
Stek baconet i ugnen.
Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölet och allt mjöl och salt. Vispa till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken. 
Häll smeten i formen över baconet.
Grädda pannkakan i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills den fått färg.


Vi serverade pannkakan med sylt och en tomat- och rödlökssallad. Till förrätt åt vi ärtsoppa (köpt). Recept på salladen kommer en annan dag.

Smaklig spis!



Inga kommentarer: