1 stor gul lök eller 2 små
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
10 dl varmt vatten
0.5 gram saffran
3 dl avoriris
2 dl vitt vin
3 kycklingfiléer
2 chorizokorvar
500 räkor med skal
1 röd paprika
smör
salt
svartpeppar
1 kruka färsk oregano
tabasco
Skala och hacka den gula löken. Fräs gul lök och pressade vitlöksklyftor i lite smör. Lägg i saffran och ris och låt det fräsa med någon minut.
Lös upp buljongen i vattnet och späd riset med buljong och vin, lite i taget och rör hela tiden. Låt riset koka ca 20 minuter på svag värme. Riset ska inte vara torrt utan krämigt. Glöm inte att röra hela tiden i riset!
Strimla kycklingfilén i mindre bitar. Stek den i lite smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Slanta korven. Skölj och tärna paprikan. Stek korv och paprika i lite smör i stekpannan.
Blanda ner korv, paprika och kyckling i riset.
Skala räkorna och blanda ner även dem i riset.
Smaka av med salt, peppar, tabasco och färsk oregano.
Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar