På mitt 30-årskalas serverade jag denna somriga potatissallad till buffébordet. Passade bra på en buffé eller varför inte till sommarens grillkvällar, till en bit grillat kött och en sallad kanske. Ingredienserna till själva salladen får ni ta efter tycke och smak, sedan häll på så mycket ni tycker av vinegretten, eller kanske t o m göra en dubbel sats vinegrette om det blir en stor sallad...
färskpotatis
sockerärtor
rädisor
knipplök
purjolök
kapris
Vinegrette:
1½ msk vitvinsvinäger
2 msk honung
½ dl senap (jag tog hälften grov och hälften fransk Dijon)
½ dl olivolja
salt
svartpeppar
Skrubba och koka färskpotatisen i saltat vatten.
Låt sockerärtorna endast koka upp i lite vatten, ta av kastrullen från spisen direkt när vattnet börjar koka.
Halvera eller kvarta potatisen. Dela på sockerärtorna.
Skölj och dela eller kvarta rädisorna.
Skölj och strimla purjolök samt knipplök.
Blanda samman alla ingredienser till salladen i en stor skål.
Blanda samman alla ingredienser till vinegretten i en liten skål. Häll över vinegretten över salladen och blanda allt noga.
Klart att servera!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar