Örtmarinerad fläskfilé var ännu en rätt på buffébordet när jag fyllde 30. Passar bra på buffébordet eller varför inte som den är tillsammans med en krämig potatisgratäng och en grönsallad.
1 fläskfilé på ca 600 g
1 msk smör
salt
peppar
Marinad:
1 msk vitvinsvinäger
½ dl olivolja
½ dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk senap
1 litet knippe persilja
1litet knippe rosmarin
1 litet knippe timjan
Ansa fläskfilén. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Salta och peppra runtom. Låt det steka klart i mitten av ugnen ca 20 min på 200 grader.
Finhacka örterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
Skiva köttet i tunna skivor och lägg det i en plastpåse. Häll på marinaden.
Låt köttet stå ett par timmar i kylen.
Lägg upp köttet på ett serveringsfat och häll över marinaden. Garnera med lite färska örter.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar