onsdag 14 september 2011

Recept: Pizzasallad

Häromkvällen testade jag ett nytt recept på pizzasallad. Jag har testat att göra pizzasallad förut men inte riktigt fått till det, tycker det är svårt att få den sådär mjuk och god. Hade inga större förhoppningar på detta recept heller, men det blev faktiskt kanongott! Smakade precis som på pizzeria, om inte godare! Salladen blev sådär mjuk och hade precis rätt smak. Det blev så gott att jag och sambon ätit pizzasallad till det mesta de senaste dagarna...

300-500 g vitkål
1½ msk rapsolja
2 msk ättika (12%)
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver
Ett par strimlor av inlagd paprika

Strimla vitkålen tunt med hjälp av t.ex. en osthyvel. Lägg den i ett durkslag och häll över kokande vatten, så kålen slaknar en aning. Lägg över den i en skål (inte metall) och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl. Vill man ha kålen ännu mjukare kan man "dunka till den lite" med en mortel, så tränger ättikslagen in lite fortare i kålen. Ställ den kallt och servera tidigast ett par timmar senare, gärna dagen eller ett par dagar senare.



Receptet hittade jag här.


Smaklig spis!

1 kommentar:

Unknown sa...

ÖÖÖÖÖööörk o fy!!!
Paprika passar lika bra som ananas eller kalles kaviar i pizza sallad.

Nåja, då vet man var ribban ligger på denna bloggen iallafall.

Intet ont som inte för något gott med sig!