300-500 g vitkål
1½ msk rapsolja
2 msk ättika (12%)
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver
Ett par strimlor av inlagd paprika
Strimla vitkålen tunt med hjälp av t.ex. en osthyvel. Lägg den i ett durkslag och häll över kokande vatten, så kålen slaknar en aning. Lägg över den i en skål (inte metall) och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl. Vill man ha kålen ännu mjukare kan man "dunka till den lite" med en mortel, så tränger ättikslagen in lite fortare i kålen. Ställ den kallt och servera tidigast ett par timmar senare, gärna dagen eller ett par dagar senare.
Receptet hittade jag här.
Smaklig spis!
1 kommentar:
ÖÖÖÖÖööörk o fy!!!
Paprika passar lika bra som ananas eller kalles kaviar i pizza sallad.
Nåja, då vet man var ribban ligger på denna bloggen iallafall.
Intet ont som inte för något gott med sig!
Skicka en kommentar