2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella naturell
1 näve förvällda kantareller1 pkt bacon
1 gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar
2 dl riven ost av smakrik karaktär
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Strimla baconet. Skala och hacka löken. Stek bacon och lök i lite smör. Blanda ner kantarellerna och krydda med salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.Lägg sedan i fyllningen i pajskalet.
Vispa samman ägg och mjölk, krydda efter egen smak.
Häll över äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i ca 30 minuter eller tills den stelnat.
Servera pajen med en krispig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar