Hittade ett recept som lätt smarrigt i en gammal veckotidning...
1 purjolök, hackad
2 gula lökar, hackade6-7 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1½ dl mjölk
1½ grädde
1 ask (400 g) kräftost
1-2 msk hummerfond
1 burk kräftstjärtar
hackad persilja
Fräs löksorterna i smör. Fyll på med vatten så att det täcker löken. Smula ner buljongtärningarna.
Tillsätt mjölk och grädde. Rör om och låt koka ca 5 minuter.
Rör ner osten och fonden. Till sist kräftstjärtarna, hetta upp och smaka av.
Salt brukar inte behövas. Garnera med hackad persilja. Servera med ostsmörgås.
I receptet står det att man inte behöver tillsätta salt och det kan även vi intyga efter att ha smakat soppan...den vart ruskigt salt och äts nog bäst som en förrätt i liten dos. Sambon och jag kom dock fram till att soppan nog skulle bli jättegod om man gjorde en räksoppa istället och böt ut kräftosten mot räkost och kräftstjärtarna till räkor. Värt att testa i alla fall!
Tack för titten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar