I en mattidning hittade jag ett recept på en limecheesecake som såg gott ut. Testade att svänga ihop den igår kväll efter jobbet, den var lätt att göra. Tyvärr vart den ganska isig inuti, kanske ska man testa att ha i mindre yoghurt. Annars var den läskande och god, hallon och lime smakade bra tillsammans!
12 digestivekex
75 smält smör
1 lime
4 dl vaniljyoghurt
200 g färskost, t ex Philadelphia
½ dl strösocker
2 dl hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant. Förgrädda i ugnen 10 minuter, låt den sedan svalna.
Skrubba limen i vatten, riv skalet och pressa ur juicen. Vispa yoghurt och färskost med elvisp. Rör i socker, limeskal och -juice. Rör försiktigt ner hallonen, spara några till garnering.
Häll smeten i formen, plasta in den och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut pajen att tina ca 20 min före servering. Garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar