måndag 23 november 2009

Recept: Falukorvswok


Ikväll blev det falukorv på lite annorlunda vis till middag...

4 portioner

400 g falukorv
400 g grönsaker
olja
1 msk soja
1 msk sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
salt
svartpeppar
ev. lite vatten

Skär korven i strimlor. Hacka chilin. Woka grönsakerna i lite olja i en stek- eller wokpanna. Ta sedan ur dem ur pannan. Stek korven tillsammans med chilin och den pressade vitlöken. Lägg tillbaka grönsakerna i pannan och krydda med salt, peppar, sweet chilisås och soja och rör om i pannan så att allt blandas. Blanda ev. i lite vatten om det ser torrt ut. Servera korvwoken med kokt ris.

Grönsakerna i woken kan man variera allt efter egen smak vad man tycker om. Jag använde frysta wokgrönsaker, det tyckte vi passade bra. En god och lättlagad rätt, perfekt vardagsmiddag!

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Stefan - Beer Drivel sa...

Falukorv + wok i samma mening låter ju konstigt. Men det funkade fin fint :)