måndag 9 november 2009

Recept: Krämig kycklingpasta

Häromkvällen testade vi ett nytt recept på en krämig kycklingpasta ur senaste Matmagasinet.

4 portioner pasta
4 skivor bacon eller parmaskinka
3-4 schalottenlökar
1 liten purjolök
4 grillade kycklingfiléer
smör till stekning
5-6 salviablad
1 hönsbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin
2 dl creme fraiche
80 g babyspenat
salt
peppar

Garnering:
hyvlad parmesan
3 msk rostade pinjenötter

Koka pastan och låt den rinna av.
Skär baconet i bitar. Hacka schalottenlöken. Strimla purjon. Skär kycklingen i skivor.
Smörfräs bacon, schalottenlök, purjo och salvia under omrörning 3-5 min. Smula ner buljongtärningen, rör om och blanda i vinet. Sjud under lock ca 3 min. Blanda i creme fraiche och sjud ytterligare ca 3 min.
Blanda i pastan och spenaten. Vänd ner kycklingen. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar. Toppa med parmesan och pinjenötter.

Detta blev genast en ny favorit hemma hos oss som vi definitivt kommer att laga till flera gånger. Jättegott och krämigt!

Inga kommentarer: